Elektrische auto's

AutoFirst Van den Akker: ook met uw elektrische auto kunt u bij ons terecht.

Onze monteurs zijn opgeleid om ook elektrische auto’s van het juiste onderhoud te voorzien. AutoFirst Van den Akker gaat graag mee met haar tijd en vindt het daarom belangrijk om in te spelen op de continue veranderingen in de autobranche. Zoals het er nu naar uit ziet wordt het aantal elektrische auto’s in Nederland steeds groter. De kans is dus groot dat u met uw elektrische auto bij ons in de werkplaats terecht komt. Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn beschikken al onze monteurs over de kennis om uw elektrische auto te onderhouden. Daarnaast is onze werkplaats ook ingericht op het onderhouden van elektrische auto’s.

De werking van een elektrische auto

Uw voordeel is dat een elektrische auto minder onderhoud nodig heeft. Mede door het regeneratief remsysteem, minder vloeistoffen en minder bewegende delen heeft een elektrische auto minder onderhoud nodig.

De werking van een elektrische auto is simpel. De elektriciteit wordt opgeslagen in de accu en deze elektriciteit wordt vervolgens gebruikt om de motor van de auto te laten draaien. Omdat de elektrische auto’s afhankelijk zijn van accu’s, zal de accu ook regelmatig moeten worden opgeladen. Gelukkig zijn er door heel Nederland steeds meer laadpunten te vinden.

Onderhoud aan een elektrische auto vs een normale auto

De eenvoud van een elektrische auto is een enorm pluspunt als het gaat om onderhoud. Een normale auto heeft ontzettend veel onderdelen die vervangen dienen te worden. Wat betreft een elektrische auto gaat het eigenlijk maar om drie hoofdonderdelen, namelijk:

 • De motor
 • De omvormer
 • De ingebouwde lader

Afhankelijk van welk elektrisch model u heeft, zijn de kosten in vergelijking tot een normale auto ook lager. Dit heeft te maken met het aantal onderdelen dat in de elektrische auto zit. Ook het remmen zorgt voor minder onderhoud. De elektrische auto’s hebben tot wel 50% minder onderhoud nodig aan de remmen vanwege het regeneratieve remsysteem. Verder gaan er ook minder vloeistoffen in een elektrische auto. De enige benodigde vloeistoffen zijn:

 • Koelvloeistof
 • Remvloeistof
 • Ruitenwisservloeistof

*Dit geldt niet voor iedere elektrische auto.

Is uw elektrische auto aan onderhoud toe? Kom langs bij AutoFirst Van den Akker en laat gespecialiseerde monteurs aan uw auto sleutelen.

AutoFirst Van den Akker. Uw auto op de 1e plaats!

 • Betaalbaar onderhoud voor alle automerken- en typen
 • Goed opgeleide monteurs
 • Persoonlijke aandacht en advies
 • U behoudt uw fabrieksgarantie bij AutoFirst Van den Akker
 • Mobiliteitsgarantie bij pech onderweg
Bovag garantie

All season-band

Een all season-band is een autoband die u het hele jaar door kunt gebruiken. 

Lees meer
Bovag garantie

WhatsApp!

Nu ook bereikbaar via WhatsApp op nummer 0519-293158

Klik hier om een WhatsApp gesprek te starten!

Lees meer
Bovag garantie

APK-Keuring nodig?

Laat uw auto APK keuren bij AutoFirst Van den Akker

Lees meer
Bovag garantie

Occasions

Bekijk hier de occasions van AutoFirst Van den Akker

Lees meer